İçeriğe geç

Kurtcede Zozan Ne Demek

Zozan ne anlama gelir?

Zozan isminin anlamı: 1. Plato, dağ zirvesi. 2. Yüksek rakımda bulunan. İsim rehberimizde Z harfiyle başlayan isimleri bulacaksınız.

Zozan farsça ne demek?

Yüksek plato anlamına gelir. Fotoğraf: @_kennannihatelci_

Zozan kadın ismi mi?

Güzel bir kız ismi.

Kürtçe Zeyna ne demek?

Kelimenin tam anlamıyla “süslü ve güçlü” anlamına gelir.

Zozan Dağı nerededir?

Zozan için de şöyle diyor: “Ermenistan dağları, Ahlat, Azerbaycan, Diyar-ı Bekir ve Musul arasında güzel bir bölgedir.” Daha sonra İbn-i Esir’den alıntı yapıyor: “Zozan, İbn-i Ömer Cezire’de Dicle’nin doğusunda büyük bir bölgedir. Sınırı Musul’dan Ahlat’a iki günlük yolculuk mesafesindedir.

Zilan ne demek?

Zilan ismi Kürt kökenlidir ve “yaşam” ve “yaşayan” anlamına gelir. Bu isim, yaşamın canlılığı ve enerjisiyle özdeşleşmiştir. Zilan ismi, yaşamın güzelliğini, dinamizmini ve tazeliğini ifade eder. İsmin bu anlamı, kişinin canlı, enerjik ve pozitif bir karaktere sahip olduğunu sembolize eder.

Zenan ismi Kürtçe mi?

Zenan ismi Farsça kökenli bir isimdir ve genellikle kızlara verilir. Zenan ismi Farsça kökenlidir. Zenan ismi beş harf ve iki heceden oluşur.

Zeren Öz Türkçe mi?

Zeren ismi Türk kökenli bir isim olup derin ve zengin bir anlam taşımaktadır.

Zaher Arapça ne demek?

Ẓāhir veya Zaher (Arapça: ظاهر‎), bazı tefsirlerde (Kur’an tefsirlerinde) dışsal ve apaçık olan için kullanılan Arapça bir terimdir. Arapça bir terimdir.

Zozan Sahabe kimdir?

Zozan (sa) annemizdir, İslam peygamberidir. Hz. Muhammed’in (sav) sahabelerinden biridir ve Peygamber’in mübarek sahabesidir. İlk Kürt sahabe olan annemiz Zozan, tarihte Şehadet getiren ve Müslüman olan ilk Kürt’tür.

Zozan nedir Kürtçe?

Zozan Kürtçe bir kelimedir. Türkçe anlamı platodur. Örneğin Zozana Faraşîn, Farashin Platosu anlamına gelir.

Kürtçe suzan ne demek?

Farsça kökenli bir isim olan “Suzan”, “Suz” kelimesinden türemiştir. “Suz” bir kömür parçası anlamına gelirken, Suzan “yanan ve yanan” anlamına gelir.

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Zayn ismi Türkçe mi?

Zayin kelimesi İbranice’de kılıç anlamına gelir.

Reyna ne demek?

Tekrar, tekrar, tekrar.

Rojîn ne demek?

Etimolojik kökeni ve anlamı: Rojin “parlak”, “yaşam” anlamına gelir.

Kürtçe suzan ne demek?

Farsça kökenli bir isim olan “Suzan”, “Suz” kelimesinden türemiştir. “Suz” bir kömür parçası anlamına gelirken, Suzan “yanan ve yanan” anlamına gelir.

Zohre isminin anlamı nedir?

Kelime anlamı: Zühre kelimesi Arapça kökenli bir isimdir ve “Venüs” gezegenine atıfta bulunur. Kökeni: “Zühre” kelimesi Arapça kökenlidir ve “زُهْرَة” (zuhra) kelimesinden türemiştir. Arapçada Venüs gezegenini temsil eder.

Rojda ismi ne anlama gelir?

Rojda, “roj” ve “da” kelimelerinden oluşan Kürt kökenli kız ismidir. Roj, “güneş” anlamına gelir ve da, “danin” fiilinin kök halidir ve “vermek” anlamına gelir. Rojda, “güneşin doğuşu, gün batımı, gün doğumu” anlamına gelir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Stres Ve Baskıyla Nasıl Başa Çıkılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir