Teftiş kurulunun görevleri nelerdir?
Sınav sonuçlarına ilişkin istatistikleri tutmak, derlemek, değerlendirmek ve yorumlamak. Bakanlığın amaçlarına daha iyi ulaşabilmesi ve mevzuat, plan ve programa uygun olarak çalışmasını sağlamak için gerekli teklifleri hazırlamak ve Bakana sunmak.
İş teftiş kurulu hangi bakanlığa bağlıdır?
MADDE 1 – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulunun teşkilatı, görev, yetki ve sorumlulukları, çalışma usul ve esasları bu Yönetmelikte düzenlenmiştir.
İş teftiş kurulu neyi denetler?
Şirketin tedbir alma ve izleme yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini, alınan tedbirlere uyulup uyulmadığını denetler, çalışanları maruz kaldıkları mesleki riskler, alınması gereken tedbirler, yasal hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirir, çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli eğitimleri verir.
İş müfettişleri ne iş yapar?
İş müfettişleri, Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı olarak çalışan ve Devlet adına İş Kanunu ile çalışma hayatına ilişkin diğer kanunların uygulanmasını denetlemekle görevli ve yetkili müfettişlerdir.
SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ne iş yapar?
Danışma ve Teftiş Dairesi, sosyal güvenlik düzenlemelerinin uygulanmasını sağlar. Düzensizliklerin araştırılması, önleyici, eğitici ve danışmanlık yaklaşımını vurgulayan bir yaklaşımla gerçekleştirilir.
Müfettiş görevden alabilir mi?
(1) Müfettişler, kamu hizmeti teftiş, inceleme, ön araştırma ve soruşturmaları süresince, Devlet Memurları Kanununa tabi olup da hizmete devam etme tehlikesi bulunan kamu görevlilerini, gerekli gördüğü takdirde, geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.
İş teftiş tüzüğü yürürlükte mi?
19 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan İş Teftiş Yönetmeliği’nin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin karar (karar numarası: 5433) ile yürürlükten kaldırıldı. 28 Nisan.
Teftiş Kurulu Başkanlığı nereye bağlıdır?
Adalet Bakanlığı merkez teşkilatındaki danışma ve denetim birimlerinden biri olan Teftiş Kurulu; Bakanın emri ve onayı ile aşağıdaki görevleri onun adına yapar.
Aşağıdakilerden hangisi teftiş kurulu başkanlığının görevleri arasındadır?
(i) Panele sunulan inceleme, araştırma, soruşturma ve inceleme gerektiren konuları Bakan onayına sunmak ve sonuçlarını izlemek; (j) Panelin uygulamaları ile çalışma ilke ve prosedürlerine ilişkin yönergeler çıkarmak.
İşyeri denetimini kim yapar?
Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK), sosyal sigorta sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak, çalışanların işyerlerindeki sosyal sigorta haklarını korumak ve işverenlerin mevzuat kapsamındaki yasal yükümlülüklerine uyup uymadıklarını denetlemek amacıyla denetim ve soruşturma yapabilir.
Bakanlık müfettişleri derse girer mi?
Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi, belirlenen ders saatinde öğretmenle birlikte denetimin yapılacağı sınıfa girer.
Teftiş Kurulu Başkanı kimdir?
Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Cihan YILDIZ, Adalet Akademisi Kişisel Gelişim Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Akademisyenler Adaylarla Buluşuyor” konferansına konuşmacı olarak katıldı. Adalet Vakfı ile ilgili yaşanan sorunları görüşmek üzere İç Denetim Birimi ile bir toplantı yapıldı.
İş teftiş müfettişi nasıl olunur?
İş müfettişi olmak için dört yıllık üniversite eğitimi zorunludur. Üniversiteden mezun olduktan sonra, iş müfettişi yardımcısı sınavına ve iş müfettişi yeterlilik sınavına girmek ve yeterli puanı almak gerekir. Ayrıca, üç yıl boyunca iş müfettişi yardımcısı olarak çalışmak gerekir.
İş müfettişi ne kadar maaş alır?
Verilere göre bir müfettişin aylık ortalama maaşı 65.800 TL. 2024 yılında bir müfettişin asgari maaşı 50.400 TL, azami maaşı ise 96.900 TL olacak. Önceki yıllara bakıldığında müfettişin Temmuz 2023’te ortalama 51 maaş alması bekleniyor.
İş müfettişi hangi bölümdedir?
Sosyal sektörde iş müfettişi olabilmek için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi veya Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olmak, teknik sektörde iş müfettişi olabilmek için ise Mühendislik Fakültesi mezunu olmak gerekmektedir.
Belediyelerde teftiş kurulu ne iş yapar?
MADDE 5 – (1) Teftiş Kurulu, doğrudan doğruya Belediye Başkanına bağlı olup, müfettişler ve müfettiş yardımcıları, teftiş, inceleme, araştırma ve soruşturma görevlerini Belediye Başkanı adına yürütürler.
Meb teftiş kurulu kimlerden oluşur?
MADDE 5 – (1) Teftiş Kurulu; Başkan, Daire Başkanları, Müfettişler ve Hizmet ve Çalışma Merkezlerinde görevli Müfettiş Yardımcılarından oluşur.
Teftiş ne yapar?
Teftiş Kurulu Başkanı, kendisine tevdi edilen ve teftiş, inceleme, soruşturma ve araştırma yapılmasını gerektiren hususları kurumun en üst amirinin onayına sunar ve sonuçlarını izler.
Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu ne iş yapar?
Müfettişler; Bakan adına teftiş, inceleme, denetim ve soruşturma yaparlar.