İçeriğe geç

Yanıtı Türkçe Mi

Yanıtı kelimesi Türkçe mi?

Cevap – Nisanyan Sözlük. “Değerlendirme, fiyat, cevap” anlamına gelen Eski Türkçe “yanut” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçe yan – “geri dönmek” fiilinden Eski Türkçe eki +Ut ile türemiştir. Türkiye Türkçesinde kenarda kalmış bir kelime iken, Dil Devrimi döneminde yazılı dile girmiştir.

Yanıtı sözcüğünün kökü nedir?

Örneğin, “cevap” sözcüğü yan- fiiliyle ilişkilidir; ancak buradaki yan- fiili, tutmak anlamına gelen yan- fiili değil, Türkçede tek başına kullanılmayan ve “geri dönmek” anlamına gelen yan- fiilidir (Gülensoy 2007: 1053-1059).

Cevap Türkçe kökenli mi?

Arapça “cevap” kelimesinin Türkçe karşılığı “karşılık”tır.

Cevap mı yanıt mı?

Cevap kelimesi yerine eşanlamlı olan “cevap” kelimesi de kullanılabilir. Aynı anlama gelen cevap kelimesi bazen cevap kelimesine tercih edilir. “Cevap” kelimesi Arapça kökenlidir, “cevap” kelimesi ise Türkçe kökenlidir.

Şimdi Türkçe bir kelime mi?

Orta Türkçedeki now kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçedeki uş imdi “işte şimdi” kelimesinden türemiştir. Daha fazla bilgi için şu makalelere bakın.

Süreç Türkçe mi?

İşlem – Nişanyan Sözlük. Türkçe-Türkçe sur- fiilinden Yeni Türkçe +(g)Aç ekiyle türemiştir.

Kök kelimesi Türkçe mi?

Kök – Nisanyan Sözlüğü. Eski Türkçe kök kelime “bitki kökü”nden türemiştir.

Eğitim Türkçe mi?

Dîvânu Lügâti’t-Türk’ten gelen ve ses ve anlam değişiklikleri gösteren “eğitim” sözcüğünün etimolojisi, “igi”, “igid”, “igid-mek” gibi Eski Türkçe kök sözcüklere dayanmaktadır ve “hayvan veya kölelerin beslenmesi ve büyütülmesi gelir” anlamına gelmektedir.

Cevap yabancı kelime mi?

Cevap – Nisanyan Sözlük. Arapça cwb kökünden gelen bir ödünç kelimedir, cawāb جواب, “cevap” anlamına gelir.

Türkçe ne kökenlidir?

Türk dil ailesinin Oğuz dil grubundan bir Batı Oğuz dili olan Osmanlı Türkçesinin devamıdır. Dil, Türkiye, Balkanlar, Ege adaları, Kıbrıs ve Orta Doğu’yu içeren eski Osmanlı İmparatorluğu coğrafyasında konuşulmaktadır.

Yok Türkçe kökenli mi?

Çakmak (2013: 466), var sözcüğünün “Türk-Moğol fiilinden türemiş bir sıfat” olduğunu, yok sözcüğünün ise yo- fiilinden geldiğini belirtmiştir.

Su Türkçe kökenli mi?

Türkçede su kelimesinin kökeni Eski Türkçe sub veya suv kelimelerinden gelir. Orijinal hali sub olan kelime 9. yüzyıldan itibaren suw’a dönüşmüştür. Son sesteki dudak sesi suvar-, süvar-, sıvı, sıvı gibi türevlerde korunmuştur. Orhun yazıtlarında bir kelime olarak kaydedilmiştir.

Yanıtı Türkçe kökenli mi?

Cevap: Yüzyıllar önce dilimize Arapça veya Farsçadan giren kelimeler zamanla Türkçe telaffuza uyarlanmıştır. Şüphesiz bu kelimelerin orijinal halleri Osmanlıca sözlüklerde yer almakta olup, Türkçe fonetik uyumlarını yansıtan yaygın halleri de Türkçe kelimelerde yer almaktadır.

Cevap eş anlamlısı ne?

Cevap kelimesi yerine eş anlamlısı olan cevap kelimesi de kullanılabilir.

Cevabı mı cevabı mı?

Çekimlemetekil2. çoğultamlayancevabınızın3. çoğulyalıncevabıbelirtmecevabınıyönelmecevabına40 satır daha

Cevap yabancı kelime mi?

Cevap – Nisanyan Sözlük. Arapça cwb kökünden gelen bir ödünç kelimedir, cawāb جواب, “cevap” anlamına gelir.

Yanıtın anlamlısı nedir?

Cevap kelimesinin eş anlamlısı cevap kelimesidir. Bu bakımdan verilen kelime ile aynı anlamda cümle kurulabilir.

Sorun Türkçe kökenli mi?

“Problem” kelimesi Türkçe’den gelir ve “ask” fiilinin köküne -Xn eki eklenerek türetilir. Fransızcadan Türkçe’ye gelen problema kelimesinin kökeni Yunanca problema kelimesidir.

Tekrar Türkçe mi?

again – Nişanyan Sözlük. Arapça takrār تكرار kelimesinden türemiş bir kelimedir. Bu kelime krr kökünden gelir ve “tekrarlamak, özellikle bir kelimeyi tekrarlamak” anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir